Vegán zarándokutak a konyhában

A főzés számomra olyan mint a flow jóga a jógásoknak, vagy mint a meditáció a zen gyakorlóknak. Előttem egy halom zöldség, mag, liszt, fűszer, amiből pár óra múlva színes, ízes, tápláló finomság lesz. Közben minimális gondolkodás, és az élmény, hogy másoknak készül.


Dátum: 2019-05-18

Helyszín: A Épület

Férőhely: 15 fő

Jelentkezés

Vegán zarándokutak a konyhában


Főzzünk együtt! – Workshop Zsuzsival


Vegán zarándokutak a Konyhában
Főzzünk együtt! – Workshop Zsuzsival

Azoknak ajánlom ezt a délutánt, akiknek segítséget nyújthatok vegán ételek elkészítésében.

Egyre többen kérdeztétek már mostanság tőlem, hogy mit és hogyan készítek, amikor vegán ételeket főzök, sütök.
Mi az az érdekes virágoskert ízű fűszer a csicseriborsó dhalban?
Egyáltalán mi az a dhal?
Hogyan készül a vegán cukkinikrém?
Milyen lisztet használok, ami nem búzaliszt?
És egyáltalán hogy is van az, hogy a vegán ételek ilyen színesek, tartalmasak, és finomak?
Ezekre is szívesen válaszolok, és minden más kérdésre is, amiket a kreativitásotokra bízok!

Amikor zen templomban éltem, vagy amikor az El Caminót jártam, a legnagyobb élményeket a közös főzések adták. És persze a közös evések se voltak rosszak.

Egy olyan workshopra hívlak Benneteket, ahol egyszerre valósulhat meg:
a közös főzés, együtt tanulás – megtanítom nektek, mit hogyan szoktam elkészíteni,
biztosítom számotokra az alapanyagokat, melyek egy része a szombat reggeli pécsi termelői piacról fog érkezni,
az elsajátított módszerekkel elkészített menüsor teljes és módszeres elfogyasztása (ha vinnél haza is, azt is megteheted, ha hozol saját dobozkát),
egy csodaszép helyen eltöltött szombat délután, ahová máskor is el tudtok látogatni különböző elvonulásokra, hétvégékre,
válaszolok a vegán főzéssel kapcsolatos kérdéseitekre,
megmutatom, hogy nem kell folyton méricskélni a konyhában, és egy gyümölcsleves is át tud alakulni köles pudinggá egy kis kreativitással,
Kaptok továbbá egy nyomtatott bevásárló listát, az ételek receptjeivel, és az alapanyagok lelőhelyeivel. (Mert a kölesliszt is olyan könnyen beszerezhető, mint bármely másik. Tényleg!)

A főzés számomra olyan mint a flow jóga a jógásoknak, vagy mint a meditáció a zen gyakorlóknak. Előttem egy halom zöldség, mag, liszt, fűszer, amiből pár óra múlva színes, ízes, tápláló finomság lesz. Közben minimális gondolkodás, és az élmény, hogy másoknak készül.

Amit ajánlok szombatra az az, hogy együtt elkészítjük az ételeket, és megbeszélünk különböző praktikákat arra az esetre, ha vegán főzne az ember. Aztán pedig mindent megeszünk vacsorára. (Nagymamát nem!-ergo ő is jöhet. )
A workshop kérdései:
Hogyan készül a…?
…rizstejes almaleves, sült almakockákkal,
…a japán tempura -gluténmentes köles és hajdinalisztes bundában sült zöldségek
…hummusz, csicseriborsóból
…cukkini krém mártogatós, pirított napraforgó magliszttel
…édes köles puding gyümölcsökkel

A válaszokat a legpontosabban a közösen elkészített ételek ízei adják majd.

Időpont: 2019. május 18. szombat, 13.óra
Helyszín: Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház
Fábián Béla út 87.sz.
Mánfa, Baranya, Hungary

A workshophoz való hozzájárulás kapcsán választhatsz három opció közül: 6000,- vagy 7000,- vagy 8000,- Forint. A választást rád bízom.

Részvételi szándékod jelezd, kérlek 3000,- forint átutalásával, és egy üzenettel, hívással, vagy levéllel, esetleg bagolypostával felém. A fennmaradó összeget pedig majd a helyszínen rendezzük.
A bankszámlaszám: 10300002-10677148-49010013 MKB Bank, Bársony Zsuzsa

Ha kérdésed van, nyugodtan tedd fel a 0630-190-25-62 számon, vagy e-mailben is akár: zsu.barsony@gmail.com
Vagy itt: Zsuzsa Bársony

És hatalmas köszönet ezúton is a helyszínt biztosító csodás embereknek és helynek!

Szép napokat, és Minden jót! Remélem, hamarosan találkozunk!

Jelentkezés