Jantra Jóga tábor Mánfán

A Jantra jóga gyakorlása által a fizikai testünk és energiáink kiegyensúlyozódnak, légzésünk rendezetté válik, tudatunk ezáltal tud túllépni a gondolkozáson és ítélkezésen, felfedezve az ún. elmélyedés állapotát, a tudat természetét.


Kezdő dátum: 2019-09-12

Vége dátum: 2019-09-15

Helyszín: A Épület

Férőhely: 40 fő

Jelentkezés

Jantra Jóga tábor Mánfán


A Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse által átadott Jantra jóga, vagy “Mozgás jógája” egy ősi tibeti jógarendszer, ami a Nagy Tökéletesség-Dzogcsen tanítás része. Eredeti szövegét, amelynek címe A Nap és a Hold egyesítése, Vairócsana, a híres fordító írta le a 8. században. A szöveghez tartozó nélkülözhetetlen szóbeli magyarázatok átadási lánca azóta megszakítatlan. A Jantra jóga gyakorlása által a fizikai testünk és energiáink kiegyensúlyozódnak, légzésünk rendezetté válik, tudatunk ezáltal tud túllépni a gondolkozáson és ítélkezésen, felfedezve az ún. elmélyedés állapotát, a tudat természetét.

A táborban a Jantra jóga előkészítő gyakorlatait fogjuk megtanulni: a Kilences légzést, az ízületek lazításának öt gyakorlatát, a Nyolc mozgást a prána tisztítására, a vezetékek uralásának öt gyakorlatát, a fő gyakorlatokból az első és második Jantra csoportot (ez összesen tíz gyakorlat), valamint a ritmikus légzést.

A tábor nyitott azok számára is, akik teljesen kezdők és nincs semmilyen előképzettségük a jógában.

Jelentkezés